Nem mindegy, hogy mit vetünk a tűzre

2024.01.29. 15:39

Akkor igazán zavaró a füst, ha büdös, esetleg mérgező is

A nem megfelelő anyagok égetése rontja a fűtőberendezés minőségét, károsítja az emberi egészséget, ráadásul bírsággal is sújtható a szabálysértő.

Révészné Hanol Erzsébet

Fotó: Posta Péter

A szomszéd kéményéből ömlő, sűrű füstről küldött fotót egy olvasónk. Mint azt a képhez mellékelve írta, kellemetlen szagú égéstermék távozik a levegőbe. Ahogy azzal nemrégiben foglalkoztunk, sok háztartásban még ma is kályha adja az otthon melegét, ám nem mindegy, hogy mit vetnek tűzre. A nem megfelelő anyagok égetése rontja a fűtőberendezés minőségét, mérgező füstgázok károsítják az emberi egészséget, ráadásul bírsággal is sújtható a szabálysértő.

A Tolna Vármegyei Kormányhivataltól azt a tájékoztatást kaptunk, hogy lakossági panasz esetén a Járási Hivatalok Hatósági Osztályai fogadják a bejelentéseket. Hozzátették ugyanakkor hogy az előző évben csekély számú ilyen jellegű bejelentés érkezett Tolna vármegyében. Ám amennyiben a bejelentés alapján hivatalból indított eljárás során bizonyítást nyer, hogy valaki szabálysértően, helytelenül tüzelt, a hatóság 25 ezertől 100 ezer forintig terjedő bírsággal is sújthatja a szabálysértőt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában