Hajdan

2024.01.19. 12:27

Beszakadt egy pince Szekszárdon

Hajdan című sorozatunkban ismét visszatekintünk a régmúlt idők érdekességeire, fontos eseményeire Tolna vármegyéből.

Szeri Árpád

Fotó: MW

30 ÉVE bombariadó volt a szekszárdi 2-es számú általános iskolában – közölte a Tolnai Népújság 1994. január 12-i száma. „A rendőrök pillanatokon belül a helyszínen voltak. Alig telt el egy kis idő és a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság Neutron beavatkozó egysége is megérkezett Paksról: műszaki szakemberekkel, felszereléssel. Bomba nem volt, helyette egy tizennégy éves srác kezdte egyre kellemetlenebbül érezni magát. Ugyanis ő, az iskola egyik tanulója hívta fel éppen az iskolai nyilvános telefonfülkéből az iskolatitkárt. A bizonyítékok ellene szóltak, a »jó heccnek« tényleg az lett a vége, hogy az órák elmaradtak. De csak a farkast kiáltó srác számára, aki kénytelen volt felelni a tanári kérdések helyett a rendőri kérdésekre.”

30 ÉVE betörtek a gyulaji óvodába és a tettesek a kis ovisoknak is nagy szomorúságot okoztak – tudósított a bűncselekményről a Tolnai Népújság 1994. január 12-i száma. „Az ismeretlen elkövetőkre mi sem jellemzőbb, minthogy babákat és játékokat vittek el, na meg az ott található elektronikus berendezéseket 30 ezer forint értékben. Ezenkívül összetörték az óvoda berendezését. Hogy ez utóbbira mi szükség volt, arra választ csak az elfogásuk után kaphatunk.”

30 ÉVE beszakadt egy pince Szekszárdon, a Kiskadarka és a Fürdőház utcát összekötő lépcsősor felső végénél – számolt be a katasztrófahelyzetet okozó esetről a Tolnai Népújság 1994. január 10-i száma. A helyszínt lezárták és életveszélyre figyelmeztető táblákkal látták el. „A tátongó mélységben eltűnt az egyik lakóház végének fala és a fürdőszoba WC-je. Az ott lakók a ház másik végébe költöztek. A szomszédok viszont elhagyták a házukat, mivel az ő lakásukat szennyvíz borította el a katasztrófa után.”

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában