Ökumenikus imahétre várják a híveket Szekszárdon

2024.01.19. 10:25

Egy héten át, minden nap közösen imádkoznak a keresztény egységért

Ökumenikus imahétre várják a híveket Szekszárdon. Vasárnaptól egészen péntekig minden napon másik templomban és imaházban tartanak majd ökumenikus szertartásokat, és imádkoznak a keresztény egységért.

Bencze Péter

Ökumenikus imahétre várják a híveket Szekszárdon (Illusztráció)

Fotó: Shutterstock

Minden esztendő január harmadik hetében tartják világszerte a keresztény egyházak közös imahetét. Az esemény idén 2024. január 21-én, vasárnap kezdődik. A programok során a különböző felekezetű gyülekezetek ökumenikus közösségben tartanak istentiszteleteket és imádkoznak a keresztények egységéért. Az országos nyitó istentiszteletet vasárnap, 19 órától tartják Budapesten, a Szent István Bazilikában, de Szekszárdon is várják a híveket.

Az imahét programadó témája: „Szeresd Uradat, Istenedet... felebarátodat pedig, mint saját magadat” (Lk 10,27) – tudtuk meg Kaszóné Kovács Karolától, szekszárdi református lelkésztől. Mint a lelkipásztor elmondta, ez a bibliai gondolat különösen aktuális, hiszen arra a szoros kapcsolatra is utal, amely a különböző keresztény felekezeteket összeköti.

Szekszárdon, hétfőn, a Béla király téri katolikus nagytemplomban kezdődik az ökumenikus imahét. Kedden pedig ismét a református közösség biztosítja a helyszínt.

Szerdán aztán az Evangélikus templomba várják a keresztény híveket, míg csütörtökön a helyi metodista gyülekezet imaháza szolgál helyszínként. Pénteken pedig Szekszárdon az újvárosi római katolikus templomban zárul az idei Ökumenikus Imahét programsorozata.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában