Íme, az eredmény

2024.01.27. 08:30

Lezárult a kerékpáros közösséget célzó szavazás

Pumpapályával bővül a sportolási lehetőség Pakson.

Gazsó Rita

A kép illusztráció.

A biciklis pumpapálya kapta a legtöbb szavazatot a paksi önkormányzat által indított voksoláson, amelyre december 31-ig kattinthattak az internetes felületen a város lakói, és jelezhették, milyen kerékpáros újításnak örülnének a városban. Szabó Péter polgármester arról tájékoztatott, hogy az eredményeket összesítették és kiértékelték, ezt követően a városvezetés még az idei évben meg is építteti a „pumptracket”, 

vagyis pumpapályával bővül a sportolási lehetőség Pakson. 

Megtudtuk, hogy a pálya, amelyet az önkormányzat saját forrásból tervez megépíteni, minden korosztálynak alkalmas, kezdők és haladók egyaránt használni tudják, kerékpárral és rollerrrel, gördeszkával vagy görkorcsolyával is. 

A polgármester beszámolt arról, hogy már a helyszínt illetően is készen vannak a tervek, a pumptrack pálya a strand melletti területen épül majd meg, a tervek szerint már nyáron használatba vehetik a kerékpározás szerelmesei.

Mint a TelePaks riportműsorában elhangzott, a Dél-Dunántúl számos pontján elérhető már ez a lehetőség, így például Pécsett, Orfűn, Dombóváron és Szekszárdon is lehet használni, és mindenhol, ahol megépült, nagy népszerűségnek örvend.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában