Jegyzet: Karikó a patikus

2024.01.07. 10:48

Nem vicc, erre buzdítani gyilkosság

Mióta világ a világ, harc folyik a jó és a rossz között. A betörők, cselszövők, tolvajok mindig újabb taktikát választanak, új trükköt eszelnek ki, hogy célt érjenek. S a cél egyértelmű: mások kárára gazdagabbnak lenni.

Szepesi László

Képünk illusztráció.

Forrás: Shutterstock

Ötletben sosem volt hiány, s mióta életünk nélkülözhetetlen része lett az internet, már piti, primitív dolog a markecolás, zseblopás, falbontás, a menők a neten meg a darkneten dolgoznak.

Itt a minap ismét feltűnt ennek egy több, mint gusztustalan példája. Azt, aki pár hete átvehette a covid megfékezését segítő, milliók életét megmentő felfedezéséért a svéd királytól a Nobel-díjat, most gyógyszerügynökként, patikusként hirdetik a neten.

Az alap hír, hogy Magyarországon, öt éve néhány olyan vérnyomáscsökkentő szert, amelyhez a kínaiak szennyezett alapanyagot küldtek, kivontak a forgalomból. Most pedig ezt a régi történést maivá téve és megcsavarva azt hamisítják, hazudják, fényképét mellékelve, hogy Karikó állítja, nálunk, meg néhány afrikai országban ma mégis ezt használják.

A folytatás pedig: hogy ő mondja, van egy biztos szer, amit a patikák nem árulnak, csak a gyártótól lehet rendelni, mégpedig kedvezményes áron, bő tízezerért, és ez mindenre jó.

A neten már olvashattuk, hogy bankelnök mesélte, a megadott számlára utalt ötvenezerforint milliókat fialt napok alatt. A balekoknak, akik ezt elhitték, s követték, a pénze bánta.

Az viszont, hogy egy Nobel-díjas nevét, arcképét hamisítva ég tudja milyen pirulákat reklámoznak, sokkal több, mint gusztustalan. Mert sajnos vannak, akik hisznek a csalóknak, eldobva a jó gyógyszert, megveszik a pasztillát. Így az életükkel játszanak. S erre buzdítani: gyilkosság.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában