Paksi Városi Múzeum

2024.01.19. 09:49

Sikeres évet zárt a paksi múzeum

Sikeresnek értékelte a Paksi Városi Múzeum elmúlt évét dr. Fazekas Ferenc, az intézmény augusztusban kinevezett igazgatója.

Gazsó Rita

Forrás: Telepaks/Facebook

Mint beszámolt róla, tavaly megtartották hagyományos programjaikat, melyek közül az egyik legkedveltebb a Pamacsoló volt, a paksi iskolák diákjai pedig szívesen látogatták a tematikus heteket is. Népszerű volt az újonnan indult Helytörténeti esték sorozat, amely folytatódik ebben az évben is – tudta meg a TelePaks. Emellett folyamatos volt a tudományos munka az intézményben. 

A városi múzeum az idei évben megalakulásának 30 éves jubileumát ünnepli, ezzel kapcsolatban nagyszabású programokat tervez dr. Fazekas Ferenc igazgató. Mint mondta, ezek egy részébe bevonják a helyieket is. Paks várossá avatásának 50. évfordulójára hosszútávú programot tervez a múzeum, amelyhez szintén a lakosság segítségét kérik majd. Az igazgató beszámolt róla, hogy folytatódnak a hagyományos foglalkozások, így a Pamacsoló, a témahetek és a tudományos munka.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában