Hajdan

2024.01.09. 07:30

Súlyos balesetet okozott egy robbanó szerkezet

Hajdan című sorozatunkban ismét visszatekintünk a régmúlt idők érdekességeire, fontos eseményeire Tolna vármegyéből.

Szeri Árpád

Képünk illusztráció.

Forrás: Shutterstock

90 ÉVE a következő közlemény jelent meg a Tolnamegyei Ujság 1934. január 6-i számában: „Mindenki előtt ismeretes súlyos gazdasági helyzet a többi lapokkal együtt bennünket is arra kényszeritett, hogy minden olyan közleményt, amely anyagi előnnyel járó mulatságra, hangversenyre, felülfizetésre stb. vonatkozik, kizárólag díjazás ellenében közölhessünk. Tesszük ezt különösen azért is, mert olvasóközönségünk érdekeit sem szolgálnák, ha korlátozás nélkül átengednék hasábjainkat az ilyen tárgyú hírek számára.”

90 ÉVE „a nagyjelentőségű Szekszárd-keselyűsi ut, amelynek a Dunáig leendő megépítése óriási horderejű a megyeszékhely és környéke szempontjából, egy lépéssel ismét közelebb jutott a megvalósuláshoz, mert e hó 3-án dr. Perczel Béla alispán vezetésével már meg is tartották a helyszíni bejárást” – számolt be a kedvező fejleményről a Tolnamegyei Ujság 1934. január 6-i száma. „László Aladár műszaki főtanácsos ismertette a bizottság előtt a műszaki műveletet, amely szerint úgy építik meg a 4, 632 km hosszú uj utat, hogy bármely vízállásnál le lehessen jutni a Dunán közlekedő vízi járművekre.” 

90 ÉVE súlyos balesetet okozott egy robbanó szerkezet – olvasható a történet a Tolnamegyei Ujság 1934. január 3-i számában. „Mutsch Fülöp 32 éves bátaapáti lakos Hidasról hazafelé menve az úton egy szép formájú gyutacsot talált. Addig forgatta és nézegette a veszedelmes tárgyat, míg az eldurrant és a balkezét szétroncsolta. A sérültet a szekszárdi közkórházba szállították.” 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában