Öt éven át nem vihetők el a süllők és a csukák

2024.01.19. 10:13

Újabb öt évre bizalmat kapott a Szedres és Vidéke Horgász Egyesület jelenlegi vezetése

Többek között erről is döntés született a civil szervezet nemrég tartott közgyűlésén. A helyszínen, azaz a település általános iskolájának ebédlőjében, huszonhét tagtárs jelent meg.

Szeri Árpád

Az egyesület tisztán tartja környezetét, a tavalyi év szemét gyűjtéssel zárult az Ős-Sárvíz körül (Beküldött fotó)

Mindannyian egyetértettek a hosszú távú célokkal, melyek között – a hagyományos évközi karbantartási feladatok mellett – a területi jegyet váltó felnőtt létszám bővítése, a napi területi jegyek eladásának növelése, a víz utánpótlás megoldásának napirenden tartása, a megfelelő pályázatok kiaknázása szerepelt.

Erdélyesi János egyesületi elnök lapunknak elmondta, hogy a tavalyi területi engedélyek árainak, valamint a megtartható kvótáknak a változatlanul hagyása mellett napirendre tűzték és megszavazták Vörös Gábor azon javaslatát, mely a ragadozó halállomány megerősítését célozta. Ennek értelmében a süllő és a csuka nem tartható meg, azaz nem vihető el öt éven keresztül a halgazdálkodási területről.

A gyermek területi engedélyeket tekintve az egyesület követi az országos horgászrendben foglalt eszközhasználatot. Ennek értelmében a gyermek horgász bármely módszert – úszós, fenekező, pergető – alkalmazhatja, de természetesen csak egy bottal.

A területi, illetve állami jegyek értékesítését, valamint a lejárt horgászkártyák megújítását január 26-án kezdi meg az egyesület gazdasági vezetője. A mintegy másfél órás rendezvényen Benke István, Benke Béla, Kőszegi János és Nyerges István vehetett át elismerést és jutalmat, tekintettel átlagon felüli segítő munkájukra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában