Teol.hu videó

2024.02.19. 19:13

Életeket mentettek meg az önkéntesek (videóval)

Ismét civil véradást szervezett hétfőn a Tolna Vármegyei Civil Központ az Adj egy csepp reményt elnevezésű program részeként. A szervezőktől megtudtuk, a várakozásnak megfelelően érkeztek a véradók reggel 8 és délután 5 óra között, ötvenen jelentkeztek.

Bencze Péter

A többség középkorú, de voltak fiatalok is, sőt első véradók is, ami azért biztató, mert aki egyszer rászánja magát arra, hogy segít ilyen formában is másokon, az jellemzően visszatérő donor lesz. A véradást a vérellátó szolgálat munkatársai bonyolították le. Ottjártunkkor éppen a Tolna Vármegyei Szakképzési Centrumhoz tartozó Ady Endre Technikum és Kollégium tizenhárom diákja várt arra, hogy egy apró tűszúrást vállalva mások életét menthessék meg.

Délután négy óráig ötvenen adtak vért Szekszárdon, közülük hárman első véradók voltak. Fotó: Mártonfai Dénes

Még e héten, pénteken ismét várja az önkéntes véradókat a Tolna Vármegyei Civil Központ, szintén a Béri Balogh Ádám utca 5-7-be, reggel 8 és délután 2 óra között. Ne felejtsék el magukkal vinni a személyi igazolványukat, a lakcímkártyát és a TAJ kártyát.

Egyetlen véradással egyébként akár három embertársunk életét is megmenthetjük, hiszen egyetlen donortól levett vérből vörösvérsejt, vérlemezke-, és plazmakoncentrátum készítmények is készülhetnek, amiket akár három különböző ember is megkaphat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában