Zsúfoltság

2024.02.15. 20:00

Hatalmas tömeg jelezte, hogy megnyitott az új Lidl Szekszárdon – galériával

Nemcsak az üzlet épülete felett lebegő sárga színű léggömb jelezte már messziről csütörtökön reggel, hogy Szekszárdon megnyitott az új Lidl üzlet. Az Arany János utca felé haladva ugyanerről tanúskodott a szokatlanul nagy forgalom is. Rengetegen voltak kíváncsiak a diszkont kínálatára, parkolni is alig lehetett a környéken.

Bencze Péter

Szó szerint megrohamozták a vevők az új Lidlt.

Fotó: Makovics Kornél

Két okos tévével a kosarában sétált ki az üzletből egy helyi férfi a hétfőn reggel hat órakor megnyitott üzletből. Azt mondta, a barátai kérték meg, hogy amíg ők dolgoznak, vegye meg nekik a reklámújságból már napokkal ezelőtt kiválasztott eszközöket, mindjárt kettő darabot. Nem ő volt az egyetlen, aki célzottan, gondosan kinézett termékért érkezett az első napon. Sokak kezében voltak az ajtón kifele jövet különböző elektronikai eszközök.

Rengetegen voltak kíváncsiak az új üzletre

A boltot üzemeltető cég munkatársai igyekeztek igazi népünnepélyen átadni a vásárlóknak az egykori Domus Áruház helyén kialakított Lidl-t. Az épület bejáratait gondosan feldíszítették lufikkal, voltak, akik szakácskönyvet kaptak, aki pedig legalább ötezer forintért vásárolt, megpörgethetett egy szerencsekereket, ezután ajándékot kapott.

A nyitásra tényleg rengetegen voltak kíváncsiak. A közeli trafikban dolgozó férfi azt mondta, már reggel hat órakor alig lehetett parkolót találni, és a nyitást követően szó szerint megrohamozták az üzletet a vevők. A bolt előtt sokan ismerőseikkel beszélgettek, vagy éppen a bent vásárló rokonaikra vártak.

Egy idős asszony arról számolt be portálunknak, hogy a választék igazán bőséges, és az árak is kifejezetten jók. Ő azt nehezményezte, hogy amint fogalmazott, a sorok közötti tér túl szűkös. A vele társalgó ismerőse pedig arról számolt be, hogy ott lakik a közeli lakótelepen. Neki, mint nyugdíjasnak nagyon jól jött az új üzlet, mert nem kell kisétálnia a Béri Balogh Ádám utcában található „régi” Lidlhöz.

A Lidl Magyarország egyébként korábban azt nyilatkozta portálunknak, hogy a több mint 800 négyzetméter eladóterű üzlet elsősorban a környéken élő, belvárosi lakosok számára nyújt bevásárlási lehetőséget. A többi áruházhoz hasonlóan itt is többek között helyben sütött pékáruk, minőségi csokoládék, változatos és friss zöldség-gyümölcs kínálat, friss húsok, mélyfagyasztott termékek, minőségi csokoládék, friss virágokok és számos egyéb nem élelmiszer jellegű cikk várja a vevőket, akik a bevásárlás végeztével a hagyományos és önkiszolgálók kasszáknál is tudnak fizetni. Az áruházba betérők mindennapos kiszolgálásáért pedig egy 25 főből álló csapat felel, akik mindent megtesznek majd a magas vásárlói élmény megteremtéséért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában