Hajdan

2024.02.18. 09:30

Hatszáz Tolna megyei sorkatona szerelt le

Hajdan című sorozatunkban ismét visszatekintünk a régmúlt idők érdekességeire, fontos eseményeire Tolna vármegyéből.

Szeri Árpád

Illusztráció: Getty Images

30 ÉVE mintegy hatszáz, sorkatonai szolgálatát teljesített Tolna megyei fiatal szerelt le országszerte a Magyar Honvédségtől – jelent meg hír a Tolnai Népújság 1994. február 11-i számában. „A centi tehát elfogyott, sokaknak azonban főhet a feje, hogy mihez kezd ezután: információnk szerint a hatszáz 19-20 éves fiatal többsége a bevonulásakor munkanélküli volt.”

30 ÉVE erősödött a járvány a megyében – derült ki a Tolnai Népújság 1994. február 9-én közölt helyzetképéből. „A Tolna Megyei ÁNTSZ Járványügyi Osztályára 1994. február 7-én beérkezett jelentések szerint az év 5. hetében (január 31.-február 6.) a megye területén összesen 4762 influenzás megbetegedést regisztráltak. Ez az elmúlt héthez képest 18 százalékos emelkedést jelent. A területi megosztás: Szekszárd és környéke: 1888 eset, Tamási és környéke 1092 eset, Paks és környéke 781 eset, Bonyhád és környéke 617 eset, Dombóvár és környéke 384 eset.”

Mözsön nagy siker volt a helyi nemzetiségi együttes műsora. Fotó: Degré Gábor

30 ÉVE a hagyományos svábbálnak adott otthont a mözsi szövetkezeti étkezde – tudósított a rendezvényről a Tolnai Népújság 1994. február 7-i száma. „Több mint kétszázan nézték jó hangulatban a Német Nemzetiségi Klub énekkarának, illetve tánckarának színvonalas műsorát. A vacsorát követően reggelig tartó mulatság következett, amelybe természetesen még bőven belefért a tombolasorsolás és az éjféli virsli-szervírozás is.”

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában