Ennek sokan örülnek majd

2024.02.20. 14:00

Megszabadulhatnak a lakótelepeken élők a károgó varjaktól

Eltávolíttatja az önkormányzat – az Alisca Terra Nonprofit Kft.-vel együttműködve – a sokakat bosszantó, hangoskodó varjak fészkeit Szekszárdon azokban az utcákban, lakótelepeken, ahol a károgó szárnyasok az elmúlt időszakban tömegesen megtelepedtek.

Bencze Péter

Sokaknak okoznak bosszúságot Szekszárdon a varjak, a probléma remélhetőleg hamarosan megszűnik

Forrás: Shutterstock

A munkára várhatóan e héten szerdán és csütörtökön kerül sor, főként emelőkosaras kocsik segítségével, amelyek miatt forgalmi akadályokkal is érdemes számolni az érintett városrészéken. Beavatkozásokra a Toldi és a Bajcsy-Zsilinszky utcáknál, valamint a Kölcsey és a Wosinsky lakótelepek környékén érdemes készülni. Mindezeken túl az önkormányzat felveszi a kapcsolatot a Magyar Solymász Egyesülettel is a madarak riasztása céljából.

Amint arról tavaly tavasszal beszámoltunk, egyre többeket bosszantanak az emberhez közel fészkelő vetési varjak Szekszárdon. Akkor azt írtuk, az állatok a Bajcsy-Zsilinszky utca fáira költöztek és már annak szélesebb környezetében is panaszt okoznak. A lakók szerint a varjak egész nap megállás nélkül kárognak, hangjuk éles és zavaróan hangos, még csukott ablaknál is folyamatosan hallatszik. Fészkeik száma egyre gyarapszik, a lakók környezetét, autóit összepiszkítják ürülékükkel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában