Új funkciót kap

2024.02.01. 13:17

Szavazhat: játékcentrum vagy szórakozóhely legyen a képtárban

Már javában tart a szavazás, amellyel a paksiak arról dönthetnek, hogy milyen funkciót szeretnének adni a korábbi képtár épületének.

Gazsó Rita

Fotó: Facebook/Paksi Képtár

Új funkciókkal kívánják megtölteni a volt képtárat

Ahogy Szabó Péter, Paks polgármestere nemrégiben lapunknak is elmondta, az egykori képtár épületét a jövőben új funkciókkal kívánják megtölteni, kinyitni a családok, fiatalok számára, melynek első eleme lett a nagy népszerűségnek örvendő korcsolyapálya megnyitása. A téma véleményezésére lakossági online szavazást indítottak, arról érdeklődve, hogy a paksiak milyen új funkciót tudnának elképzelni a város tulajdonában maradó épületben, magántőke bevonásával. A lehetséges válaszok között gyermek játszóház, szórakozóhely, sport- és játékcentrum – csocsó, billiárd, léghoki, VR terem –, kulturális előadó- és koncertterem, szabadulószoba szerepel, sőt a megkérdezettek, ha nem találtak nekik tetszőt, saját, tetszőleges javaslatot is tehetnek. 

Azonnal megindult a véleménydömping

Már a polgármester közösségi oldalán erről közölt híradás alatt megindult a véleménydömping. Valaki úgy vélte, hogy egy szórakozóközpontra lenne szükség, ahol gyerekeket játszóház, a felnőtteket bowling, pingpong és egy rendezvényterem várná. Az illető szerint nappal lehetne itt egy kávézó, este alkalomadtán szórakozóhelyként, koncerthelyszínként is működhetne az épület. Azt írta, célszerűbb és gazdaságosabb lenne, ha több funkciót kapna az épület, hiszen méreténél fogva elférne itt minden. Véleményével többen is egyetértettek.

Más a budapesti Eleven parkhoz hasonló komplexumot képzelt el játszóházzal, léghokival, trambulinokkal, mászófallal, csocsóval, billiárddal, többféle csúszdával, büfével bent, míg a környező zöld területre kinti attrakciók telepítését javasolta. Az illető úgy véli, mindez alkalmas lenne arra is, hogy szülinapi partikat, baráti összejöveteleket tartsanak itt. Egy fiatalember mászófalat alakíttatna ki, mivel – mint írja – Veszprémtől Pécsig egy darab sincs. Szerinte egy jól megtervezett és rendszeresen karbantartott teremben szinte folyamatosan teltház van, példának a fővárosi Gravity Bouldert említette. 

Javaslatokban nincs hiány, szavazni csak online felületen lehet

Javaslatokban tehát úgy tűnik, nincs hiány, de jó tudni, hogy az önkormányzat csak azokat veszi figyelembe, amelyek az online felületen keresztül érkeznek be, szavazni pedig itt tudnak, február 15-ig. A szavazóknak érdemes tudni, hogy a felület kizárólag Google Chrome és Microsoft Edge böngészőben működik – tájékoztatott az önkormányzat. 

Aki már az előző szavazáson regisztrált a felületen, az használhatja azokat a bejelentkezési adatokat, így a felhasználó nevet, jelszó, az újaknak pedig regisztrálniuk kell.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában