Teol.hu videó

2024.02.06. 07:30

Toborzó napot tartott a Honvédség Szekszárdon (videóval)

Toborzó napot tartott a Honvédség Szekszárdon február 1-én a sportcsarnok melletti területen.

Mauthner Ilona

Kovács János őrnagy, a Magyar Honvédség Tolna Vármegyei Hadkiegészítő és Toborzó Irodájának a vezetője elmondta, toborzó napot tartott a Honvédség Szekszárdon az érdeklődők részére. A honvédelmi roadshow célja az volt, hogy fiatalokat toborozzanak a tatai bevonuláshoz.

Február 1-én toborzó napot tartott a Honvédség  Szekszárdon.
Toborzó napot tartott a Honvédség Szekszárdon. 
Fotó: Makovics Kornel

Toborzó napot tartott a Honvédség  – 55 tonnás önjáró löveg Szekszárdon

Tolnából is szép számmal jelentkeztek tüzérnek, ezúttal megtekinthették az ide látogatók az 55 tonnás önjáró, lánctalpas járművet és a világszínvonalú technikai eszközöket. Ezek a haderőreformnak köszönhetően újultak meg. 

Tatán február 12-én és 13-án lesz a jelentkezők bevonulása, ahol a különböző egészségügyi, pszichológiai felmérővizsgálatok után megkezdődik a tízhetes bentlakásos tanfolyam. Ezt követően esküt tesznek a fiatalok, majd megkezdik az első szolgálatukat. A teljesítményük és a képességeik alapján derül ki, hogy mi lesz belőlük: lövegparancsnok, vezető, irányzó vagy radarkezelő. Az alapfizetésük bruttó 737 ezer forint, mondta az őrnagy.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában