Hajdan

2024.02.04. 12:17

Tolnában számos helyen tartottak bálokat

Hajdan című sorozatunkban ismét visszatekintünk a régmúlt idők érdekességeire, fontos eseményeire Tolna vármegyéből.

Szeri Árpád

A Tolna Pro-Coop rendezvényén a vacsorát látványos műsor követte

Fotó: Ótós Réka

25 ÉVE a pálfai sashalom-keresztfai erdőrészen hurkolásos módszerrel elejtett őzek tetemeit találták meg a helyi vadásztársaság tagjai – írta meg a Tolnai Népújság 1999. január 23-i száma. „A feljelentést követően a nagydorogi rendőrök széleskörű adatgyűjtést végeztek, melynek során látótérbe került egy pálfai lakos, mint lehetséges elkövető. A megtartott házkutatás során több, mint 40 kilogramm vadhúst találtak nála. Az gyanúsított gumicsizmájáról levett szagminta után a paksi rendőrkapitányság nyomkövető kutyája megmutatta a nyomozóknak azt az utat, amit a pálfai illető, elfogását nem sokkal megelőzően bejárt. A nyomkövetés olyannyira jól sikerült, hogy Lux kutya maga is besétált egy addig még fel nem fedezett hurokba. Gazdájának az utolsó pillanatban sikerült megmentenie »kollégáját« a rá váró biztos fulladástól. De legalább újabb hurkok és egyéb tárgyi bizonyítékok kerültek elő, hozzájárulva ezzel nemcsak a bizonyítás sikeréhez, hanem megmentve újabb vadakat ettől a méltatlan haláltól.”

25 ÉVE lezajlott a Tolnai Népújság és a POP TV által meghirdetett Tolna megyei Év Sportolója 98’ választás ünnepélyes eredményhirdetése. A nők mezőnyében első lett Till Barbara, az Atomerőmű SE cselgáncsozója. A férfiaknál a képzeletbeli dobogó legfelső fokára Kovács Antal, az Atomerőmű SE cselgáncsozója állhatott fel. Az edző mindkét esetben Hangyási László volt – ismertette a részleteket a Tolnai Népújság 1999. január 26-i száma.

25 ÉVE Tolna megyében számos helyen tartottak bálokat. „A legnagyobb létszámú vendégsereg Szekszárdon a Tolna Pro-Coop és az áfészek hagyományos farsangi mulatságán volt” – közölte a  Tolnai Népújság 1999. január 25-i száma. „A fogyasztási szövetkezetek dolgozói és a Coop meghívott szállítópartnerei a Tolna-Hús éttermében mulattak.”

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában