Természettudományi verseny

2024.03.16. 07:30

Az agytorna mellett pappírrepülő-röptetés is feladat volt

Szekszárdon a város nyolc általános iskolájának felső tagozatos diákjai vetélkedtek csütörtökön délután.

Szepesi László

A Baka István Általános Iskolában már sokéves hagyomány a digitális természettudományi verseny, amelynek során összemérik tudásukat, ügyességüket is a diákok. Idén a vetélkedőn a központi téma a víz volt, ezzel kapcsolatos feladatokat oldottak meg a kincskereső, válaszoltak a kémia, a fizika, a földrajz és a biológia tárgyaiból összeállított komplex kérdésekre a tanulók.

Tudományos igényességgel hajtogatták a repülőket... majd versenyeztek az aulában, hogy kié repül messzebbre. A szerző felvétele.

Pál Tibor igazgató megnyitója után gyereksereg szétszéledt, a fizika-, kémia-, illetve a számítógépteremben, s az aulában megkezdődött a verseny. A számítógépek mellett ülők a feltett kérdésekre az interneten gyűjtötték össze a feladat megoldásához az információkat, a komplex, több tárgyat felölelő feladatokat papíron s tableten oldották meg, a földszinti teremben vadászgéphez hasonlító papírrepülőket hajtogattak az iskolások, majd az aulában mindenki a sajátjával vett részt a versenyen. 

Itt az volt a döntő, hogy kinek a repülője ér messzebb földet úgy, hogy nem hagyja el a távolsággal arányosan szélesedő célmezőt.   

Az eredményhirdetéskor a komplex feladatok megoldói közül az 7. évfolyamban győztes a Fetzer Tamás, Farkas Máté páros lett, őket követte a szintén Baka iskolás Zsók Márk és Czövek Laura Zsófia, illetve Varga Benedek és Révai Bence a Gyakorló általános iskolából.

A nyolcadikosok versenyében a legjobb három: Bicskei Bianka és Fuchs Vince, illetve a Ferencz Dóra és Görcsös Zalán János a Bakából, s Gál Eszter és Halmosi Hédi alkotta csapat a Dienes iskolából.

A szerző felvétele.

A digitális keresésben Pallós Levente és Fejős Márton, aztán Steib Miklós és Lakatos Levente, illetve a Varga András, Orbán Gergő páros jeleskedett, valamennyien a Baka István iskola hetedikesei. 

A maguk hajtogatta papírrepülőkkel az 5 – 6 osztályosok versenyében a Baka iskolás Máté Ákos lett az első, őket követte a győzelmi dobogón Korcsog Zsófia és Hargitai Zalán a Szent József Katolikus Általános iskolából, míg a 7 – 8 osztályosok hajtogatta repülőkkel három Baka iskolás, Tezás Noel, Döbrösy Zsejke és Börzsei Viktor lett a győztes.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában