Covid

2024.03.07. 14:19

Csökkent a koronavírus koncentrációja

Csökkent a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja Szekszárdon a szennyvízből vett minták alapján – olvasható a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ honlapján.

Bencze Péter

Országosan csökkent a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja a szennyvízben (Illusztráció: MW)

Azt írták, hogy az év 9. hetében a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja a szennyvízben tovább csökkent, az értékek már elérték a tavaly nyárra jellemző minimum-értéket.

A vizsgált városok közül emelkedő tendenciát egyik mintavételi helyen sem mértek, kilenc mérési helyszínen stagnált a tendencia, míg csökkenés volt tapasztalható Békéscsaba, Debrecen, Kaposvár, Kecskemét, Miskolc, Salgótarján, Szeged, Székesfehérvár, Szekszárd, Szolnok, Szombathely és Veszprém esetében.

A koronavírus örökítőanyagának koncentrációja Szombathelyen, Veszprémben, Székesfehérváron, Pécsett, Szolnokon, Békéscsabán, Debrecenben, Miskolcon, Nyíregyházán, valamint  Budapest központi és déli részén a „mérsékelt", máshol az „alacsony" tartományba esik.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában