Hajdan

2024.03.19. 19:35

Egy 10 éves kislány értékes arany karkötőt talált

Hajdan című sorozatunkban ismét visszatekintünk a régmúlt idők érdekességeire, fontos eseményeire Tolna vármegyéből.

Szeri Árpád

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

100 ÉVE „21 métermázsa búzalisztet és 14 métermázsa főzőlisztet utalt ki a magyar király népjóléti és munkaügyi miniszter a Szekszárd városi nyomor- enyhítő bizottságnak” – közölt hírt az adpományozásról a Tolnamegyei Ujság 1924. március 15-i száma. „E lisztet az albizottság a város ínséges lakossága között e hó végén hatósági lisztárban fogja kiosztani.”

100 ÉVE a megkerült aranylánc történetét osztotta meg az olvasókkal a Tolnamegyei Ujság 1924. március 15-i száma. „A múlt óv nyarán egy 10 éves kisleány Szekszárd város utcáján értékes arany karkötő láncot talált s azt játékszerei közé rejtve, ott felejtette. Anyja a napokban lakásán nagytakarítást tartott s az aranyláncot megtalálván a rendőrségre beszolgáltatta. Jogos tulajdonosa azt kellő igazolás után a rendőrség bűnügyi osztályában átveheti.”

100 ÉVE „Tolnamegyei énekesnő budapesti hangversenye” címmel adott hírt a  Tolnamegyei Ujság 1924. március 15-i száma szűkebb pátriánk művészének sikeréről. „Ritter Olga gyönki származású hangverseny énekesnő e hó 22-én a budapesti Vigadóban Hir Sári zongoraművésznővel együtt hangversenyt tart.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában