Kitüntetés

2024.03.03. 09:01

Jubileumi oklevelet kapott a fesztiválon

Jubileumi oklevelet kapott a múlt hét végén Ferenc Vilmos okleveles kertészmérnök, szaktanácsadó, szakmérnök, az Alisca Borrend Nagymestere.

Mauthner Ilona

Fotó: Mártonfai Dénes

Idén huszadik alkalommal rendezték meg a Magyarországi Újbor és Sajtfesztivált, és ebből az alkalomból kapta a szakember az Agrárminisztérium kitüntetését. Ferenc Vilmos elmondta, 2004-ben ötletgazdaként kezdte el szervezni – dr. Kállay Miklós professzor ösztönzésére – az újbor- és sajtfesztivált.

Húsz évvel ezelőtt – bár sokat hallottak a borkedvelők arról, hogy Franciaországban a szüret után pár héttel már elkezdődik a beaujolais, vagyis az újbor ünnepe – hazánkban még ez nem volt divat. Mára Márton-nap és az újbor szinte összeforrt.

A sajtok is sokat fejlődtek az évek során, a trappista és az ementáli mellett számtalan kézműves terméket lehetett megkóstolni a fesztiválon. A Magyarországi Újbor és Sajtfesztivál is egyre népszerűbb, az újborokat nemcsak megkóstolják az érdeklődők, de a pincészetek is versenyeznek az érmekért. Idén 23 bor kapott aranyérmet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában