Tetszetős

2024.03.09. 19:34

Méltó módon üdvözlik a Decsre látogatókat

Méltó módon üdvözli a Decsre látogatókat a település bejárata mellé épített hatalmas Decs felirat. Heteken keresztül találgatták a helyiek, miért is épül a falu elején egy méretes fal, ami március elsején elnyerte végleges formáját a helyiek legnagyobb örömére.

Farkas Eszter

– Mióta polgármester vagyok, ez volt az egyik legnagyobb vágyam, hogy Decs felirattal köszönthessük a faluba érkezőket – mondta a helyi polgármester, Heberling Tibor. – Sajnos kellett hozzá jó pár év mire kitaláltuk, hogy nézzen ki a végleges formája, végül idén januárban végre megszületett az ötlet. 

Méltó módon üdvözli a Decsre látogatókat a település bejárata mellé épített hatalmas Decs felirat. Fotó: M. D.

Mivel a Sárköz fővárosa Decs, szerettek volna a helyi hagyományoknak hódolni valamilyen formában, ezért apatini cserép került fel korona kötésben az építményre. A ragalját szintén sárközi stílusban deszkázták be, és a felirat mellé Decs címerét is felhelyezték. A falat kizárólag helyi vállalkozók építették, a betűket maga a polgármester rajzolta meg. Hamarosan (1-2 hónapon belül) szeretnék ki is világítani a feliratot, hogy este is jól látható legyen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában