Hajdan

2024.03.22. 08:40

Ötlábú borjú született Lápafőn

Hajdan című sorozatunkban ismét visszatekintünk a régmúlt idők érdekességeire, fontos eseményeire Tolna vármegyéből.

Szeri Árpád

Forrás: Getty Images

60 ÉVE a közelgő évfordulóra tekintve írta a Tolna Megyei Népújság 1964. március 12-i száma, hogy „az 1848-as polgári forradalom és szabadságharc évfordulójáról megyeszerte megemlékeznek. Ma délelőtt valamennyi iskolában ünnepségeken méltatják március 15 jelentőségét, este pedig ünnepségek lesznek a járási művelődési házakban. Szekszárdon délután 5 órai kezdettel a városi tanács nagytermében a KISZ járási bizottsága és a Hazafias Népfront városi bizottsága közös ünnepséget rendez, ahol a megemlékezést rövid műsorral kötik egybe.”

60 ÉVE megyénk két ökölvívója is a Lajtán túl lépett szorítóba. „Kálmán János, a Szekszárdi Dózsa, Borda Tibor, a Bonyhádi Spartacus ökölvívója – az Osztrák Ökölvívó Szövetség meghívására Baranyaival és Kajdival együtt – Bécsben vendégszerepel” – közölte a Tolna Megyei Népújság 1964. március 12-i száma. „A négy magyar ökölvívó nemzetközi versenyen vesz részt.”

60 ÉVE ötlábú borjú született a lápafői Aranykalász Termelőszövetkezetben – közölt fényképes tudósítást a különlegességről a Tolna Megyei Népújság 1964. március 12-i száma. Az ötödik láb az állat nyakszirtjéhez nőtt. „Az újszülött kitűnően érzi magát, virgonc, fürge és igen jó az étvágya. Szakvélemény szerint az ötödik láb leoperálható anélkül, hogy nagyobb megpróbáltatásnak tennék ki a borjú szervezetét.”

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában