Döntött a közgyűlés

2024.03.13. 14:10

Testületi ülés falugyűléssel, közmeghallgatással

A helyi képviselő-testület legutóbbi ülésén több fontos kérdésben is döntött, ezen kívül a falugyűléssel egybekötött közmeghallgatásra is sor kerítettek – tájékoztatott a dunaszentgyörgyi polgármesteri hivatal.

Gazsó Rita

Beküldött fotó

A döntések között a képviselők elfogadták a Paks-Csámpa, Dunaszentgyörgy és Tengelic közötti kerékpározható közutak építéséhez szükséges településrendezési eszközök, így a településszerkezeti terv és a helyi építési szabályzat módosítását, a helyi esélyegyenlőségi programot, valamint a tavalyi évben önkormányzati támogatásban részesült civil szervezetek beszámolóját is. 

Emellett határoztak hat önkormányzati tulajdonban álló építési telek értékesítéséről, azzal a kitétellel, hogy ezek részleteit későbbi határozzák meg. Egy tervezett napirendi pontot, azaz a községi Önkéntes Tűzoltó Egyesület idei támogatási kérelmével kapcsolatos döntést egy későbbi ülésre halasztották. A grémium a közgyűlésen helyt adott a Balassa János kórház azon kérelmének, miszerint a védőnői szolgálatnak helyet biztosító ingatlanban a rovar-és rágcsálóirtást, valamint a tűzvédelmi feladatokat az önkormányzat lássa el. 

Döntés született arról is, hogy a felújítás alatt álló majori külterületi út minőségének ellenőrzése érdekében az önkormányzat laborvizsgálatot rendel meg és végeztet el, emellett a képviselők meghallgatták a Civil Kerekasztalon történekről szóló beszámolót. Az ülés további részében a megjelent lakosok kérdéseket és észrevételeket intéztek a képviselő-testület felé.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában