Döntött a testület

2024.04.03. 17:49

A fürdő, kemping és a sportegyesületek finanszírozása volt a téma

Több fontos döntést hozott legutóbbi, húsvét előtti ülésén Tamási képviselőtestülete. Egyebek mellett a gyógyfürdő fejlesztése, a kemping üzemeltetése és a sportegyesületek finanszírozása került a grémium elé.

Gazsó Rita

Fotó: Kiss Albert

A tamási képviselőtestület döntése értelmében a tavalyi kerethez képest tíz százalékkal nőtt a helyi sportélet támogatása. Összesen tíz sportegyesület nyújtott be támogatási kérelmet, alaptámogatásra, működésre, rendezvényszervezésre. A tíz egyesület, közte három látvány csapatsport főleg utánpótlásra költheti ezt az összeget, a korábbi évekhez hasonlóan. 

Fontos döntés született a kemping üzemeltetésével kapcsolatban is. A kempinget korábban bérbeadta a város, a szerződés az Őseink Forrása Kft-vel közös megegyezéssel megszűnik és áprilistól a város cége, a Vagyongazdálkodó Kft. veszi át az üzemeltetését. A kemping várhatóan május elején nyit – közölte az ülést követő videó üzenetében Porga Ferenc, Tamási polgármestere.

A városatyák arról is döntöttek, hogy a képviselőtestület pályázatot ír ki a Tamási Kulturális Központ intézményvezetői pozíciójára, ugyanis a jelenlegi igazgató, Czink Judit, december 31-el véglegesen nyugdíjba vonul. A pályázat hamarosan megjelenik és jövő év január 1-től már egy új vezető irányítja majd a művelődési házat és a könyvtárat Tamásiban.

Remények szerint néhány hónapon belül megkezdődhet a Tamási Gyógyfürdő leégett épületének rekonstrukciója. Erről szintén a múltheti ülésen döntöttek, amelynek eredményeként a gödöllői székhelyű Denco Kft-t bízzák meg hamarosan a beruházás kivitelezésével. 

Ennek részleteiről bővebben is hírt adtunk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában