A járvány hőseivel találkozott Berlinger Attila

A koronavírus-járvány idején a városi oltóponton dolgozó szakemberek munkáját szervező orvosokat, dr. Omacht Erikát és dr. Papp Zoltánt fogadta szerdán délelőtt Berlinger Attila, a Babits Mihály Kulturális Központban. Amint a politikus a Facebookon írta, 2021-ben a Babits adott otthont az országban egyedülálló gyorsasággal kialakított oltópontnak, ahol négy hónap alatt mintegy 9000 szekszárdi és környékbeli lakos kapta meg az életmentő vakcinát.

Bencze Péter

Berlinger Attila úgy fogalmazott: „Kiváló orvosok tettek ma látogatást a Babits Mihály Kulturális Központban, akikkel együtt 3 évvel ezelőtt rendkívüli gyorsasággal és fáradhatatlan munkával szerveztük meg a COVID-járvány kitörése után a városi oltópontot a ház falain belül. dr. Omacht Erika és dr. Papp Zoltán orvosi kollégiumvezetők a kormányhivatal szakembereivel közösen köszönettel fogadták intézményünk gyors felajánlását 2021. márciusától a központi oltóhely kialakítására.“

A koronavírus járvány idején az oltásokat szervező orvosokat fogadott Berlinger Attila. Fotó: Makovics Kornél

A kormánypártok szekszárdi polgármesterjelöltje emlékeztetett arra, hogy négy hónapon át több mint 9000 szekszárdi és környékbeli lakos kapta meg első és második védőoltását a szekszárdi háziorvosok, gyermek- és fogorvosok, valamint a Védőnői Szolgálat szervezésében, melynek teljes logisztikáját és call centeri tevékenységét is az által irányított Babits Mihály Kulturális Központ kollégái végezték heti 7 napon át.

Berlinger Attila hozzátette: „Példaértékű és országszerte egyedülálló összefogás valósult meg abban az időszakban, melynek köszönhetően sok ezer ember életét és egészségét sikerült megóvni. Köszönjük az egészségügyi dolgozók munkáját, nagy szükség van rájuk!“

Dr. Omacht Erika ehhez még hozzáfűzte: Magyarországon az egyetlen civil oltóközpont volt Szekszárdon. Amikor az ötlet felmerült, Berlinger Attila azonnal mellénk állt és pár napon belül a szigorú ANTSZ szabályoknak megfelelően átalakította a házat. A védőnők és a közterület felügyelők segítsége is elengedhetetlen volt. Szeretném nevesíteni Lovrityné Szilvit, az akkori Egészségügyi Gondnokság vezetőjét, aki koordinálta a védőnőket és végezte tökéletesen az adminisztrált.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában