Megédesítette a foglalkozást

2024.04.04. 08:00

A szorgos méhek élete tárult fel a kisgyerekek előtt

Megkedveltetni a méheket. Ez a célkitűzés vezette Cs. Mayer Katalin nyugalmazott óvónőt, amikor a tamási Könnyű László Városi Könyvtár meghívásának eleget téve az említett lények életébe avatta be az érdeklődőket.

Szeri Árpád

Cs. Mayer Katalin mézet és méhviaszt is vitt a foglalkozásra (Beküldött fotó)

Ez alkalommal szüleik kíséretében érkezett óvodások foglaltak helyet a teremben. A nebulók igen hálás közönségnek bizonyultak, érthető módon, hiszen az előadó egy kóstoló keretében mézzel is megédesítette a foglalkozást.

– Családommal immár negyven éve méhészkedünk, s úgy érzem, nagyon fontos a gyermekekkel is megismertetni, megszerettetni ezeket a szorgos méztermelőket – mondta el lapunknak Cs. Mayer Katalin. – Az interaktív foglalkozáson saját rajzommal illusztrálva tartottam rövid összefoglalót a méhekről. Nagy sikert aratott a bábozás Paja méhecskével és Macival.

A kóstolón mindenkinek jutott a finom kaláccsal feltálalt mézes teából. Barkácsoltunk méhecskét, csavartunk viaszlapból gyertyát, s a gyerekek a méhész kalapot is felpróbálhatták. Eljártuk a méhecske táncát, végül az udvaron működésbe helyeztük a füstölőt. A gyermekek nagyon jól érzeték magukat, velem együtt, hiszen jómagam újra élhettem óvónői hivatásomnak is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában