Teol.hu podcast

2024.04.05. 16:00

A zenekar, akiknél a rangidős tag a többi zenész "apukája" is

Idén is közeledik betelni a Humen Brass Band naptára. A zenekar utcazenei versenyeken, és fellépéseken is tiszteletét teszi határon innen, és túl.

Dahud Emil

Fotó: MW

A Hír.FM szekszárdi magazinjában Létai Péter és Létai Izsó, apa-fia páros, egyben a banda tagjai meséltek. Péter beszámolt például arról, ő úgy került a Humen családba, hogy egyszer a tubás távollétében basszusgitárral helyettesített. Aztán amikor Balogh Benedek, legmélyebb rézfúvós hangszerük megszólaltatója visszatért, megpróbálták együtt. Ez a formáció olyan hangzást adott, hogy a csapat szintén meghatározó szereplőjévé vált.

 A Létai-"zenészdinasztia" kisebbik tagja, Izsó visszaemlékezett, apukája egyik múltbéli koncertjének köszönhető, hogy választása a szaxofonra esett.

Idei legelső fellépésük a tegnapi műsorunkban szereplő Csobogó együtteshez hasonlóan a hétvégi Esőmanók Esőmenők Jótékonysági Futás. A nyáron pedig az egyik legnagyobb durranás talán a horvátországi utazásuk, ahol zenéjükkel egy egész üdülőhelyet igyekeznek majd bevenni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában