Hagyomány

2024.04.23. 10:14

Háromszáz székely bálozott együtt Nagymányokon

A Nagymányoki Székelykör Egyesület immár ötödik alkalommal rendezte meg hagyományos székelybálját április 20-án, szombaton. Az eseményen Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár is tiszteletét tette.

Farkas Eszter

Potápi Árpád János köszöntőjét követően a Bonyhádi Székelykör szórakoztatta a vendégeket, Gaál-Martin Elvira vezetésével. Az előadásban közel húsz gyermek és húsz felnőtt vett részt, akik igen színvonalas produkciót nyújtottak.

Potápi Árpád János, nemzetpolitikáért felelős államtitkár és, Bartucz Máté polgármester is részt vettek a hétvégi székelybálon. Fotó: Makovics Kornél

Az est sikerességét jól mutatja, hogy számos résztvevő érkezett különböző településekről, így Szekszárdról, Bonyhádról, Hidasról, Cikóról, Kismányokról és Komló mellől is. A helyi vállalkozók és az egyesület tagjai felajánlásaiból tombolasorsolást tartottak, melynek nyertesei értékes ajándékokat vihettek haza. A talpalávalót a Hangulat zenekar szolgáltatta, akik garantálták a jó hangulatot egészen hajnalig.

– A közel háromszáz fős rendezvény látványosan bizonyítja, hogy igény van az ilyen jellegű összejövetelekre a közösségben - mondta el Huckerné Csoboth Csilla, a Nagymányoki Székelykör Egyesület tagja, a bál szervezője. A rendezvény sikeréhez mindenki hozzájárult, aki bármilyen formában részt vett az esten. Köszönet illeti őket a szervezők nevében, akik számos pozitív visszajelzést kaptak az eseménnyel kapcsolatban. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában