Szépül a város

2024.04.23. 09:58

Helyükre kerültek a különleges növényládák Szekszárdon

Elkészültek és hétfőn már ki is kerültek a szekszárdi Béla király térre azok a különleges, boroshordókra emlékeztető új növényládák, amelyekről másfél hete írtuk, meg hogy kézzel készítik el őket, és egyelőre tíz darabot rendelt belőlük az önkormányzat.

Bencze Péter

Az új növényládák kihelyezésével kapcsolatban Máté Péter, a közgyűlés Pénzügyi Bizottságának elnöke, a város 10. választókerületében a Fidesz-KDNP színeiben újrainduló önkormányzati képviselőjelölt osztott meg Facebook bejegyzést.

Már Szekszárd főterét díszítik a különleges, címeres, hordóra emlékeztető növényládák. Fotó: Facebook

A politikus azt írta: „Helyükre kerültek a Béla király téren az új növénytartó dézsáink, amik szándékaink szerint méltón szimbolizálják Szekszárd évezredes  borászati hagyományait.  Készülünk a nyárra, nem lesz mindig ilyen zord az idő. A  díszfák és a  virágok is hamarosan érkeznek.“

Fotó: Facebook

Amint azt április 12-én közöltük, Szekszárd címere is látható azokon a növénytartó dézsákon, amik hamarosan kikerülnek a helyi Béla király térre.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában