Teol.hu podcast

2024.04.17. 16:00

Kirobbanó formában vannak Dr. Gesztesi Enikő növendékei

Számtalan gyémántot csiszolt fényesre gimnáziumi tanulmányaik során. Habár Dr. Gesztesi Enikő tehetséges tanítványait gyöngyöknek hívja, az előbbiekben említett jelző is jól jellemzi növendékei, és az ő munkásságát.

Dahud Emil

Dr. Gesztesi Enikő, Szabó Zsóka és Kiss Laura Beáta podcast adásunkon

Forrás: TEOL

A Szekszárdi Garay János Gimnázium tanára nem sokat pihen ebben a tanévben, de a munka kifizetődő. Nincs olyan hónap, hogy valamelyik diákja ne remekelne egy neves tanulmányi versenyen. A Hír.FM magazinműsorában folytatott beszélgetésünkig a legfrissebb eredmény Szabó Zsóka és Kiss Laura Beáta, az Alma Mater 11.B osztályos tanulóinak Honismeret folyóiratban történt publikációja. A két díjazott is részt vett az adásban, akik többek között írásaik tartalmáról is szót ejtettek.

Zsóka a szekszárdi borvidékről szóló népmondákat vizsgálta, és azon belül leginkább a dűlőnevek eredetét. Laura szülőfaluja, Dunaszentgyörgy történetéhez kapcsolódva kutatott. A hölgyek nemcsak honismeretben jeleskednek: előbbi a Bonyhádi Német Nemzetiségi Kränzlein Néptánc Egyesületet erősíti, utóbbi a Szekszárdi UFC női-futballcsapatát.

A Tanárnő kiemelte továbbá, hogy a többi diákja sem panaszkodhat. Nemrég Akkermann Dániel, kilencedik osztályos tanuló ért el első helyezést a Pázmány Bölcs-Ész Tanulmányi Verseny döntőjében. Beszélgetésünk óta pedig Bacher Martin, 11.D osztályos hallgató állhatott fel a képzeletbeli dobogó második fokára a Pannon Versenyjátékok Aenigmata Latina országos versenyén.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában