Tájékoztatás

2024.04.23. 10:40

Közmeghallgatást tartottak Bátaszéken

Közmeghallgatást tartottak a képviselők a bátaszéki városházán. Elsőként Fritz László, az RHK Kft. üzemeltetési igazgatója tájékoztatását hallgathatták meg az érdeklődők, aki a Társadalmi Ellenőrző Tájékoztató Társulás múlt évi tevékenységéről és a Bátaapáti tároló működéséről beszélt.

Mauthner Ilona

Az év második felében érkeznek a hulladékok

Mint mondta, két éve új üzemeltetési engedélyt kapott a Kft., így már a hatályos előírások szerint üzemel a tároló. A paksi atomerőműben új cementező technológia létesült. Jelenleg próbaüzemben működik az ott keletkezett kompakt hulladékcsomagok elhelyezési folyamata. Ennek a feladatnak az ellátásához már korábban megtörténtek az eljárások és technológiai folyamatok kidolgozása, és a szükséges gépek, berendezések is rendelkezésre állnak. Püspökszilányiból várhatóan ez év második felében érkeznek hulladékok a bátaapáti tárolóba. 

A hatósági ügyekről az igazgató elmondta, hogy folyamatos a szabályzatok felülvizsgálat, a környezetellenőrzések ütemszerűen folynak. - számolt be a közmeghallgatásról a BátaszékMost.hu

Beszámoló a múlt évi és az idei gazdálkodásról

Ezt követően a közmeghallgatás - Dr. Bozsolik Róbert polgármester előterjesztésében - az önkormányzat múlt évi célkitűzéseinek teljesüléséről, valamint az önkormányzat idei évi tervezett feladatairól szólt.
Az önkormányzat, a lehetőségeihez képest, igyekezett minden területen támogatást nyújtani: az intézmények feladatellátásában, az idősgondozásban, a családsegítés- és gyermekvédelemben, az egészségügyi alapellátásban, a köznevelési feladatokban, a civilek támogatásában, valamint a városüzemeltetésben és a közművelődés terén is. Fontos kiemelni a nemzetiségi önkormányzatokkal való szoros együttműködést, melynek hatékonyságát növelni kell a jövőben.

A közmeghallgatás végén az állampolgároknak lehetőségük volt kérdéseket feltenni, javaslatokat és észrevételeket tenni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában