Teol.hu podcast

2024.04.07. 18:00

Mat Hoffman, világhírű amerikai BMX-es egyik biciklije is a gyűjteményében szerepel

A szekszárdi BMX közösség tagjai 1994-ben szemfülesek voltak. Mat Hoffman, az 1992-es magyarországi BMX Freestyle Világbajnokságon győztes biciklis az országban hagyta a megmérettetésen használt kerékpárját.

Dahud Emil

Koszorú Csaba, a Szekszárdi Sportközpont Extrém Sport szakosztályának vezetője volt adásunk vendége

Forrás: TEOL

Az amerikai rider 1994-ben újra hazánkba látogatott egy budaörsi bemutatóra, ahova városunkból is elutaztak. Ezen a találkozón értékesítette az akkori magyar tulajdonos a szekszárdi srácoknak a kerékpár főbb alkatrészeit.

Koszorú Csaba, a Szekszárdi Sportközpont Extrém Sport szakosztályának vezetője számolt be erről a Hír.FM szekszárdi magazinműsorában. Említette, hogy a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum is megkereste egy esetleges kiállítás érdekében, de ő még várni szeretne ezzel.

Beszélgetésünkben a szakosztály mellett sem mentünk el szó nélkül. Elhangzott, hogy a szekszárdi Szentes Áron Skatepark a mai napig is üzemel folyamatos felügyelettel. Szerencsére az extrém sportok iránti érdeklődés sem csökkent az elmúlt években.

Miért pont Szentes Áronról nevezték el a komplexumot, és az emlékversenyt, amit településünkön rendeznek meg? Valójában ki is ez a személy, és hogyan kötődik a nemes borok és a művészetek városához? Mai adásunkban minden kiderül.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában