Jelentős beruházás

2024.04.11. 09:28

Nagyot lépnek előre a szennyvízhálózat kiépítése terén is Tamásiban

Tamásiban az utóbbi idők legnagyobb volumenű beruházása zajlik, amely állami finanszírozású, de önkormányzati célokat szolgál.

Gazsó Rita

Az új szennyvíztelep Tamási mellett több környező önkormányzat (Pári és Nagykónyi) vízkezelését is megoldja majd – számolt be a város közösségi oldalán videóüzenetében Porga Ferenc polgármester. A fejlesztésről néhány hete, a költségvetés elfogadásakor portálunknak is beszélt.

A beruházás biztosítja a város szennyvíz-kezelését, az ellátás biztonságát (Beküldött fotó)

 – A szennyvíz tisztítást egy 10 ezer köbméteres egység végzi majd. A 3000 négyzetméter alapterületű tisztítómű mellett kialakítanak egy 2800 négyzetméteres helyen fekvő szennyvíziszap tárolására alkalmas csarnokot is – tájékoztatott a részletekről Széles András alpolgármester, aki úgy fogalmazott, hogy ez egy hatalmas beruházás, mind volumenében, mind méretében, amely hosszú távon biztosítja a város szennyvíz-kezelését, az ellátás biztonságát. Ennek keretében a későbbiekben még további bővítésre is lehetőség van, mind lakossági, mind ipari felhasználási oldalról. Ennek érdekében az új műtárgy – amely a legmodernebb technológiával készült –, úgy lett méretezve, hogy többletkapacitással rendelkezzen.

A két üdülőterületen eddig nem volt szennyvízcsatorna (Beküldött fotó)

Mint elhangzott, Tamási számára azért is fontos ez a beruházás, mivel a két üdülőterületen, ahol eddig nem volt szennyvízcsatorna hálózat, ezen projekt keretében építik ki a hálózatot, valamint emellett egyes külterületeket is bevonnak belterületbe, ahol a beruházás keretében így lehetővé válik a csatornahálózat kiépítése. Az érintett területek között említették meg Fornádot, Rácvölgynek a városhoz közelebb eső területét, illetve Kishenye egyes területeit.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában