Pályázat

2024.04.04. 10:26

Paks pozitív imázsképét formálnák az alkotásokkal

Paks várossá válásának 45. évfordulója alkalmából alkotópályázatot hirdetnek „Paks – én így szeretlek” címmel.

Gazsó Rita

Paks várossá válásának 45. évfordulója alkalmából alkotópályázatot hirdetnek

Fotó: Molnár Gyula

Miként lapunk is beszámolt róla, Paks várossá válásának 45. évfordulója alkalmából első alkalommal rendezi meg együtt a paksi Város Napját és az atomerőmű Gyermeknapját a helyi önkormányzat és az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. Ennek keretében a szervezők alkotópályázatot hirdetnek „Paks – én így szeretlek” címmel. A pályázat célja, hogy visszatekintsenek az elmúlt 45 éves múltra, valamint emellett kreatív pályamunkákon keresztül megjelenítsék Paks pozitív imázsképét – közülte az önkormányzat. 

Pályázni lehet szabadkézi rajzzal A/3-as vagy A/4-as méretben, ceruza, toll, tus, kréta, akvarell, pasztell, vagy bármely más szabadkézi technikával készített grafikával, festménnyel, ezen kívül bármilyen anyagból, így például papír, gyurma, agyag, fém felhasználásával készült egyéb kézműves alkotással. A pályázatra óvodás, általános iskola alsó tagozat, általános iskola felső tagozat, középiskolás, felnőtt és csoportos kategóriákban lehet jelentkezni. A pályázatok benyújtásának határideje május 1. A jelentkezők a pályamunkákat a Csengey Dénes Kulturális Központ irodájában tudják benyújtani 8 és 18 óra között, a pályázó nevének, csoportos pályázat esetén a csoport tagjainak nevét, életkorának, felkészítő tanárának feltüntetésével, valamint a kategória megjelölésével. 

Az alkotásokat kategóriánként zsűri értékeli, a nyertes munkák alkotói értékes jutalomban részesülnek. A felhívás szerint a beérkezett pályaművekből kiállítást nyitnak majd a Csengey Dénes Kulturális Központban, a tárlat május 24-től lesz látogatható.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában