Visszaszerezné az elbukott támogatást Szabó Noémi

A sportdiplomáciai kapcsolatait és a sportvezetői tapasztalatait felhasználva szerezné vissza azt a támogatást, amiről a napokban derült ki, hogy elbukta a Szekszárdi Sportközpont NKft. – ezt Szabó Noémi a Fidesz-KDNP szekszárdi önkormányzati képviselőjelöltje mondta a Facebookon közzétett videójában.

Bencze Péter

Visszaszerezné a nem régen elbukott, rengeteg pénzt a szekszárdi sportközpontnak Szabó Noémi. Fotó: Makovics Kornél

Szabó Noémi a videós anyagban úgy fogalmazott: „A napokban érkezett a szomorú hír, hogy a Sportért Felelős Államtitkárság megvonta a hosszú éveken át járó kiemelt vidéki sportközpontoknak járó támogatást, ami 2023-ban 45 millió forint volt, de az azt megelőző években még ennél jóval több.“

A politikus azzal folytatta, hogy nem próbál az ügy miatt felelőst, vagy bűnbakot keresni, azt viszont megígéri, hogy amennyiben a választók bizalmat szavaznak neki a június 9-i önkormányzati választáskor, úgy minden tudását és kapcsolatát felhasználja majd arra, hogy a pénzt minél előbb visszaszerezze, annak érdekében, hogy a sportközpont égisze alatt működő 9 szakosztály felhasználhassa azt.

Amint arról néhány napja beszámoltunk, a Szekszárdi Sportközpont NKft. 2026-ig legalább, mintegy 135 millió forintot bukhat el, mert az intézmény kikerült a kiemelt vidéki sportszervezetek köréből. Akkor megkerestük Faragó Zsoltot, aki korábban a cég felügyelőbizottságának elnöke volt, valamint Murvai Árpádot is, aki jelenleg az, valamint ő vezeti a közgyűlés Oktatás Sport és Ifjúsági Bizottságát is. Az Éljen Szekszárd politikusai viszont nem válaszoltak a rengeteg szekszárdi sportolót érintő kérdéseinkre.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában