Miszla

2017.08.23. 10:30

Alkotások az eszme-idő témakörben

Wessely Gábor

Színdarálók: Koltai Barbara (balról), Tiry Péter és Gáspár Annamária

Évente négy képzőművészeti alkotótábornak ad otthont Miszla, pontosabban az a felújított kúria, melyben a Miszla Art Kulturális Központ működik. A felújítás Makay Tamás építész érdeme, a működtetéssel kapcsolatos szervezőmunka pedig elsősorban feleségére, Makayné Pál Bertára hárul.

Színdarálók: Koltai Barbara (balról), Tiry Péter és Gáspár Annamária

Fő céljuk egy szellemi műhely kialakítása és a gyűjteményképzés. Az itt megforduló kortárs alkotók évről évre gyarapítják a képállományt, műveikből mostanra má katalógus is készül.

Most a Színdaráló elnevezésű program fut, az idei utolsó tábor, melynek szakmai vezetője Könyv Kata. A simontornyai festőművész most végzi Pécsen a művészeti doktori iskolát, tanít is, s emellett termékeny alkotó, jelenleg egy debreceni kiállításon láthatók a festményei. 

A miszlai programban részt vevő 17 művész előre megkapta a témát – eszme-idő –, s ennek megfelelő képek, iparművészeti alkotások születnek. Esténként előadásokkal, bemutatkozó beszélgetésekkel telik az idő, többek között dr. Aknai Tamás művészettörténész közreműködésével. A táborzáró kiállítás augusztus 24-én lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában