Művésztanárok Tolnában

2018.04.13. 09:30

A 3D-s technika és a művészet

Wessely Gábor, fotó: Mártonfai Dénes

Térláttatós rajzok. Tanító jellegű művészeti alkotások. Ily’ módon definiálja műveit ifj. Koffán Károly (borítóképünkön). A Dunaföldváron élő alkotónak Szekszárdon nyílt kiállítása A Koffán-sejtés címmel, a Művésztanárok Tolnában sorozatban. A tárlat a Babits Mihály Kulturális Központban látható, április 26-ig. A megnyitón közreműködött a Szekszárd Klarinét Kvartett.

Műveiről maga a művész beszélt. Ahogy mondta: hosszadalmas lett volna elmagyarázni valakinek – akit felkért volna a megnyitóra – hogy mi is a 3D-s számítógépes grafika lényege. Ebben ő úttörő az országban, s egyelőre követője sincs.

Pályája kezdetén figurális grafikákat készített, de már a hetvenes években foglalkoztatta a rajzok térbeli megjelenítésének lehetősége. Ábrázoló geometriát tanított a dunaújvárosi főiskolán, s a piros-zöld szemüveggel elérhető térhatás adta az ötletet a későbbi, komputeres térrajzokhoz. A hetvenhét éves alkotó roppant termékeny. Mintegy hatszáz számítógépes grafikájából körülbelül harminc látható a mostani tárlatán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában