tanulmányi verseny

2018.04.03. 15:30

A matematikáé volt ez a hetvenöt perc

Budavári Kata

????????????????????????????????????

Nemzetközi tanulmányi versenyen vettek részt a Szekszárdi Kolping Iskola tanulói. A Matematikai Tehetségekért Alapítvány ebben a tanévben is megrendezte Magyarországon a Kangourou sans Frontieres nemzetközi alapítvány által koordinált Nemzetközi Kenguru Matematikaversenyt. A verseny elsődleges célja a matematika népszerűsítése. A versenyt nyolcvankilenc országban azonos időpontban, március 20-án rendezték meg. Eredményt országonként és iskolatípusonként hirdetnek. A szervezők mottója: Legyen ez a hetvenöt perc a matematika ünnepe szerte a világon!

A kolpingos indulók többségének ez volt élete első tanulmányi versenye. Két kategóriában nevezte a legtehetségesebbeket Steinerné Gyurcsák Katalin matematikatanár, aki hisz abban, hogy az ide járók között is fellelhetők talentumok. Az elmúlt évek feladatait megoldva készültek a megmérettetésre diákjai. Pontban tíz órakor adta ki számukra a feladatlapokat Koller Tamás, az iskola igazgatója. A szakközépiskolai kategóriában heten, a szakiskolaiban hárman indultak a 9. és 10. osztályos korcsoportban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában