motoros egyesület

2018.04.03. 13:54

Egy jótékonysági akcióval indított az Alisca Legends

Jótékonysági akcióval indította ténykedését az Alisca Legends. A nemrégiben alakult motoros baráti társaság az Értelmi Fejlődésükben Akadályozottak Tolna Megyei Közhasznú Szervezetének vitt adományt a húsvét előtti csütörtökön.

Hanol Erzsébet, fotó: Makovics Kornél

Alisca Legends néven motoros baráti társaság alakult nemrégiben Szekszárdon, amelyet Alisca Motoros Egyesület civil szervezetként jegyeztek be. Mocsári Balázs elnök elmondta, hogy egy Kanadában élő magyar, a sióagárdi származású Kovács István kezdeményezte a baráti társaság megalakítását, aki minden nyáron hazajön, motoros találkozókon, fesztiválokon vesz részt. Azokat az ismerősöket, barátokat kereste meg az ötlettel, akikkel ezeken a rendezvényeken rendszeresen találkozni szokott.

Mocsári Balázs kiemelte: a motoros baráti társaság tagjaiban a motorozás, a rockzene szeretete, az érdeklődési kör a közös, és a magyarországi motoros klubok szabályai érvényesek rájuk. Ez többek között azt jelenti, hogy a mellényükön egységes felvarrót viselnek, a rendezvényeken, a motoros túrákon ezzel is kifejezve az összetartozásukat. A felvarró viselése azonban feltételekhez kötött.

Annak, aki szeretne belépni a társaságba, legalább két tag ajánlása szükséges, a csatlakozást viszont mindegyik tagnak meg kell szavaznia. Az egyesületbe már akár fél év után felvételt lehet nyerni, ám az, hogy valaki a motoros baráti társaság tagja lehessen, általában egy-másfél évbe is beletelik. – Ez függ attól is, ki mennyire vesz részt a társaság életében – tette hozzá az elnök.

A felvarrót a mellényén viselő személy nemcsak saját magát képviseli azokon az eseményeken, ahol így megjelenik, hanem az egész társaságot, amelyet az alapján be tudnak azonosítani. Aki nem az elfogadható normák szerint viselkedik, azt kizárhatják a társaságból és az egyesületből is – mondta Mocsári Balázs.

Az Alisca Legends baráti társaságnak jelenleg tizenegy tagja van, a szekszárdiak mellett két sióagárdi és egy várdombi. Következő lépésként klubhelyiséget keresnek, illetve fontos küldetésüknek érzik a rászorulók segítését. Az Értelmi Fejlődésükben Akadályozottak Tolna Megyei Közhasznú Szervezete az első, amelynek segítséget nyújtottak. Mocsári Balázs elmondta, hogy az egyik tag révén kerültek kapcsolatba a szervezettel, ő ugyanis ismerte annak elnökét, így azt is tudta, hogy a fogyatékkal élők között sok a hátrányos helyzetű, akik örülnek minden segítségnek. Főként ruhákat, lábbeliket gyűjtöttek számukra, amelyeket csütörtökön adtak át.

Az elnök a további tervek kapcsán elmondta, hogy a nyári időszakban főleg a szenvedélyüknek élnek, motoroznak, fesztiválokon vesznek részt, ám amikor az idő erre már nem alkalmas, segíteni szeretnének másokon. Ebben több más motoros közösség is támogatja őket. – Csak kívülről tűnünk félelmet keltőnek, de szeretnénk megmutatni, hogy nem vagyunk vademberek. Mindannyian dolgozunk, családunk van. Nem elrettenteni szeretnénk másokat, hanem jó példával elöl járni – mondta Mocsári Balázs. Hozzátette: a jótékonykodás mellett tervezik, hogy különböző rendezvényeken népszerűsítik a motoros közösséget, a helyes közlekedési magatartást, valamint szívesen állnak más jótékony célú kezdeményezések mellé.

Hálásak

– Nagyon örültem, amikor megkerestek bennünket, hiszen kevés helyről kapunk felajánlást. Néhány állandó támogatónk mellett főként azoktól érkezik segítség, akik személyes érintettség okán kerültek velünk kapcsolatba – mondta Garay Zoltánné, a Értelmi Fejlődésükben Akadályozottak Tolna Megyei Közhasznú Szervezetének elnöke. Arról is beszélt, hogy ha további programokat tudnak együtt szervezni, az módot teremthet egymás megismerésére, és az értelmi sérültek társadalmi integrációjához is hozzájárul, mivel jó üzenettel bír a lakosság felé.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában