kórustalálkozó

2018.04.16. 09:30

Hét kórus énekelt a közönségnek

A névadó Bárdos Lajos szerzeménye adta meg az alaphangját a találkozónak.

Szeri Árpád, fotó, videó: Makovics Kornél

A Missa Tertia című kompozíció adta meg az alaphangját a XLII. Bárdos Lajos Zenei Hetek Tolna Megyei Kórustalálkozójának. A névadó szerzeménye a múlt hét végén, vasárnap a szekszárdi belvárosi római katolikus templomban csendült fel a szentmise keretében, a Liszt Ferenc Pedagógus Kórus, a Szekszárdi Madrigálkórus és a Szent Cecília Egyházi Kórus közreműködésével, Koller Tamás vezényletével és Lozsányi Tamás orgonakíséretével.

A találkozó a Babits kulturális központban kezdődött délután, Csillagné Szánthó Polixéna, a szekszárdi közgyűlés humán bizottsága elnökének köszöntőjével és Kempelen Tünde karnagy, a rendezvény fővédnöke megnyitójával. Ezután a Cantemus Kamarakórus (karnagy Gelencsér Irén), a Gagliarda Kamarakórus (karnagy Dr. Szabó Szabolcs), a Gárdonyi Zoltán Református Együttes (karnagy Naszladi Judit), a Krammer Ferenc Kórus (karnagy Máté Imréné), a Liszt Ferenc Pedagógus Kórus (karnagy Simon Péter), a Mözsi Bartók Béla Női Kar (karnagy Schmidt Zoltánné) és a Szekszárdi Madrigálkórus (karnagy dr. Jobbágy Valér) lépett színre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában