művészet

2018.05.15. 15:30

Kanadában is voltak kiállításai Kovács Tibornak

Wessely Gábor, fotó: Makovics Kornél

Új alkotói korszakhatárt lépett át Kovács Tibor körülbelül két éve: figuráit nagy térbe helyezi, érdekli a mérhetetlen perspektíva, foglalkoztatják a távlatok. Elvont gondolatokat fejez ki sajátos forma- és színvilágával. Kis képeket is fest, de az ajtónyi méretű műveket kedveli igazán. A festmények plaszticitását az egymáshoz közeli színárnyalatok mozaikszerű egymás mellé helyezése adja. Három évtizednyi alkotói tapasztalat eredménye ez. Elődje nincs, követője nincs.

Nemrég az Illyés Gyula Megyei Könyvtárban nyílt kiállítása A lélek színterei címmel. Eddigi, több mint nyolcvan tárlata közül a legtöbb hazai földön volt, de háromnak a kanadai Torontó adott otthont.

A szekszárdi művész-tanár szeret játszani a színfoltokkal, szereti az egyedi megoldásokat. Egyedi ötlet volt az is, hogy mostani megnyitójára irodalmárokat hívott. Az eseményen közreműködött: Kis Pál István, Dombi László, Orbán György, Dicső Botond és Wessely Gábor.

Kovács Tibor kiállítása június 11-ig tekinthető meg a megyei könyvtárban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában