a gyermekeké volt a megyeszékhely

2018.05.27. 17:37

Varázslatos volt a mesefesztivál

Ihárosi Ibolya

Mesésre sikerült és óriási érdeklődés mellett zajlott szombaton és vasárnap a lassan már hagyományos Háry János mesefesztivál. Hogy mást nem mondjunk, egyik nap Ács Rezső polgármester, a másik nap pedig dr. Haag Éva alpolgármester olvasott mesét a gyerekeknek. A rendkívül gazdag programban Mátyás király és a hozzá kapcsolódó mesék, történetek kapták a főszerepet, amelyeknek hol hallgatói, hol pedig szereplői voltak a gyerekek. Megjelent, mint házigazda és műsorközlő, szombaton a király, vasárnap pedig a királyné is. A egész rendezvényen, a Művészetek Háza előtti színpadon meg a szó szoros értelmében is a gyerekek voltak a szereplők felmenőik és a betanító pedagógusok nagy örömére.

A kellemes időben a fák alatt sokféle ötletes szabadtéri játék közül választhattak a kicsik,de mint jól látszott, a szülők és nagyszülők is örömmel játszottak gyerekeikkel, unokáival. Szinte felsorolhatatlan, hogy mi minden közül lehetett választani. Volt mesés kalandpark aktív játszóház, bábelőadások, kézműves foglalkoztatók, szabadtéri társas játékok. Nem szólva a tizenegy fellépő együttesről akik a gyerekek kedvencei közül kerültek ki. A rendezvény látványos eleme volt a korábbi évekből már ismert fényfestés volt. A gyerekrajzokat „fénnyel festve” a Művészetek Háza homlokzatára vetítették.

Igazságtalan volna a többiekkel szemben a programból néhányat kiemelni, mert mindegyiknek megvolt a maga varázsa. Azért ízelítőül annyit, hogy volt koncert, amelyen sokféle hangszerrel ismerkedhettek meg az érdeklődők, egy másik előadás pedig a legkisebbeknek szólt interaktív formában a környezettudatosságról, egészséges étkezésről, testi-lelki egészségről. Állati zenék címmel azt mutatták be, hogy az úgynevezett komoly zene humoros is lehet. A műsor a leghíresebb zeneszerzők azon műveiből idézett, amelyeket kutyák, hattyúk, dongók és más állatok ihlettek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában