Gastroblues Fesztivál

2018.07.06. 20:00

Már hétfőn a húrokba csaptak a zenészek

Budavári Kata, fotó: Molnár Gyula

Egy tűt sem lehetett leejteni Pakson, a Gastroblues Klubban csütörtökön este, hiszen az Éles Gábor Trió, valamint a Tom Stormy Trio feat. Petrovna, azaz a paksi illetőségű Pintér Petrával kiegészült formáció adott koncertet. Gárdai Ádám, a 26. Nemzetközi Gastroblues Fesztivál szervezőjének tájékoztatása szerint az első három napra sem lehet panasz, sem az érdeklődők számát, sem a hangulatot tekintve. Hétfőtől szerdáig a klubkoncerteken a helyi zenekarok mutatkoztak be, és a közönség is elsősorban paksiakból állt.

Kiderült, az elmúlt években kialakult egy baráti társaság, amelynek tagjai részben paksiak, részben az ország más-más pontjairól érkeznek azért, hogy igényes blues, jazz és rock koncerteket láthassanak. Pénteken a Pro Artis művészeti iskolában Katona Tamással zajlott gitár mesterkurzus.

Újdonság, hogy pénteken már, szombaton pedig ismét „A jó ebédhez szól a blues!”, a klubban déli tizenkét órától a csarnok megnyitásáig is lehet élő zenét hallgatni. Szintén szombaton a Gastroblues Fesztivál előadói közül néhányan a megszentelt hely szellemiségéhez illő rövid, meghitt hangulatú hangversenyt adnak az evangélikus templomban.

Délelőtt tíz órakor Racskó Eszter lesz az első fellépő ezen a programon, ezt követően kerül sor Paks és Galánta húsz éves testvértelepülési megállapodásának megerősítésére. Ezután folytatódnak a koncertek Szarka Tamással és zenekarával, Ferenczi Györgyékkel, az Egyesült Királyságból érkező Aynsley Listerrel, továbbá az Eckhardt Ambrus & Szilágyi Márton duóval.

Gárdai Ádám elmondta, a templomi koncert és a borral készült ételek főzőversenyének kóstoló jegyeiből befolyt összeget a viski magyar óvoda fenntartására ajánlják fel. És ha már gasztronómia, jó tudni, hogy a rendezvény idei szakácsa Alessandro Arena, aki olasz és magyar ízeket varázsol a tányérra. A blues és rock műfaj magyar kiválóságai mellett még ezen a napon Angliából és Írországból érkező remek muzsikusok koncertjei várják a közönséget az ESZI csarnokban, illetve vasárnap az ESZI Parkban délelőttől estig szól a kiváló muzsika.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában