Szüreti nap, csikósparádéval

2018.09.30. 17:30

Száz óvodás és 160 iskolás is részt vett a felvonuláson

Wessely Gábor

Hagyományápolásból jeles. Így értékelhető a szombati, dunaszentgyörgyi szüreti felvonulás, melyen mintegy hatszázan vettek részt a 2600 lelkes falu lakói közül. Elől vágtatott 8-10 csikós, sűrű ostorpattogtatások közepette, utánuk ment a hintó a gazdával (Binder Zoltán) és a gazdánéval (Kazinczi Krisztina), majd a szüretelők a megfelelő installációval, a bíró (Binder László) és a bíróné (Czimmer Anna), a népviseletbe öltözött gyerekek, a zenészek és mások: hagyományőrzők, pónifogatosok, szülők, hazalátogató elszármazottak, érdeklődők.

A főszervező Henczéné Borbás Márta iskolaigazgató volt, aki elmondta, hogy 12. alkalommal rendezték meg a szüreti napot a településen. A mintegy száz óvodást és 160 iskolást a rokonok is elkísérték, ami már magában igen népes társaságnak számít. S még jó páran csatlakoztak a sportpályától induló, több utcát érintő menethez. A lovasok, Lacza József vezetésével vesznek részt az évről-évre egyre több közreműködőt és nézőt vonzó, szeptemberi látványosságon.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában