táncház

2018.10.03. 16:20

Újra felcsendült a muzsika Bonyhádon

Ünnepélyes megnyitóval, brácsa-átadással, koncertekkel vette kezdetét az új táncház-szezon a bonyhádi Vörösmarty Mihály Művelődési Központban szeptember utolsó szombatján.

Fekete Dávid

Újra megtelt a parkett, felcsendült a muzsikaszó. Ismét előkerültek a táncos cipők, csizmák és kalapok, valamint a szoknyák. A BorzsaVári zenekar, a Bartina zenekar és a Csurgó zenekar szolgáltatta a talpalávalót, melyre a legkisebbektől a legidősebbekig, mindenki táncra perdült. A táncház vezetője Kosnás Árpád volt, aki útmutatást nyújtott az érdeklődők számára, és bevezette őket a különféle tánclépések világába. Többek között bukovinai székely táncokat, kalotaszegi, széki, szilágysági és szatmári lépéseket ismerhettek meg az érdeklődők.

 

A pihenők alatt ízletes pálinkákkal, borokkal koccintottak a jelenlévők, csörögtek a csipszes zacskók, ropogtak a ropik. Békés, ámbár fárasztó ünnepe volt a táncnak, régi barátságok felfrissítésének, és szolid belépő a tánccal kacérkodóknak és kezdőknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában