Emlékprogram

2018.11.15. 09:30

Az első világháború befejezésére emlékeztek

Mauthner Ilona

Néma főhajtással és imádsággal kezdődött az az emlékprogram, amelyet az első világháború befejezése és a lengyel függetlenség alkalmából szerveztek Bonyhádon, a katolikus templom melletti I. világháborús emlékműnél tegnap délután. Surján József, a Magyar Lengyel Baráti Társaság elnöke elmondta, az emlékműnél nem hangzott el beszéd, csak Kovács Gábor muzsikus klarinétjátéka alatt emlékeztek a jelenlévők a háborúban elesett magyar és lengyel katonákra. A program a Magyar Lengyel Barátság Emlékműnél folytatódott, ahol Szabó Tibor alpolgármester mondott beszédet, illetve Surján József Lengyelország újjászületéséről beszélt. Ezt követően a megjelentek együtt elénekelték a lengyel és a magyar himnuszt, majd koszorúzással zárult a program.

A bonyhádi Vörösmarty művelődési központban délután öt órakor nyílt meg egy fotókiállítás, melynek témája a független Lengyelország sportcsillagai 1918-tól 1939-ig. A képeket a művelődési központ a Lengyel Intézettől kapta kölcsön a tárlat idejére. Délután fél hattól – szintén a művelődési házban – kötetlen beszélgetéssel folytatódott a program A mi Lengyelországunk címmel. Surján József elmondta, tíz tagú lengyel delegáció érkezett Bonyhádra, tőlük kérdezhettek az érdeklődők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában