bemutató

2018.11.12. 14:00

Zuhogó esőben adtak koncertet

A Raisers zenekar célja, hogy betörjenek az iparba, azaz egy EP felvétele. A legfontosabb mégis a koncertezés.

Fekete Dávid

Fotó: Beküldött fotó

A Raisers is baráti zenélésből indult, gimnáziumi barátok, ismerősök muzsikáltak együtt Bonyhádon. 2016 óta állandósult a zenekar összetétele. Bár elmondásuk szerint azóta volt, hogy bővültek, illetve fogytak is, de a mag maradt.

A zenekarnak jelenleg még nincs demoja, vagy EP-je, jelenleg tehát ezen munkálkodnak. Idő hiányában azonban ez egy elhúzódó folyamat. A kezdetekkor elsősorban elgondolkodtatni és örömet szerezni akartak, koncertezni, és valamilyen módon bekerülni a zenei élet vérkeringésébe. Ez részben sikerült is nekik, hiszen a TarkaMarha Fesztiválon a nagyszínpadon léptek fel, ugyanazon, amin Fenyő Miklós. Ezt is tartják jelenleg a legizgalmasabb élményüknek, ami meghatározó a zenekar életében.

Fotó: Beküldött fotó

Stílusuk hagyományosabb, a klasszikus rock-ot követi. Úgy gondolják, fontos a régi értékeket, szellemiséget, mondanivalót közvetíteni, továbbvinni, és mindezt úgy, hogy aktuális maradjon. A zenéjükben ezért felhasználják a modern, alternatív rock egyes elemeit. Szerintük fontos, hogy a régi és az új megférjen egymás mellett, sőt, találkozzanak. − Az sem utolsó szempont, hogy a rock ’n roll hatalmas buli – tették hozzá összekacsintva.

A koncertezés egy öttagú zenekarnak sosem könnyű. – Volt rá példa, hogy gitárosunk utolsóként fért fel egy távolsági buszra egy koncert napján, vagy hogy basszusgitárosunk egy Balaton melletti fesztiválról autózott vissza Bonyhádra, fellépésről fellépésre. Sőt aznap Bonyhád után még egy helyen játszottunk, szóval kemény nap volt, és persze ezeken kívül mindig mókás egy öttagú zenekarnak, egy bazi szűkös helyen játszani – mondták. A zenekar egy másik élménye a Tarka Marhafesztivál nagyszínpadán túl, egy szakályi fellépés, amelyen végig zuhogott az eső.

A Raisers bár még nem vett fel és tett közzé saját anyagokat, de már dolgoznak ezen. Addig az egyetlen platform, ahol találkozhatnak velük az emberek, az élő koncert. A tarkamarhás felvétel ugyanakkor elérhető a youtube-on.

A legközelebbi fellépésük Bátaszéken lesz november 16-án, a Cikádor Rock City fesztiválon, ahol többek között olyan zenekarokkal együtt játszanak majd, mint a Windmill, vagy a Flegma.

Fotó: Beküldött fotó

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában