A szürreális látásmód jellemzi

2018.11.11. 09:30

Rekesz- és sodronyzománcműveket, táblaképeket alkot

Oláh Erika jubileumi tárlata Leltár címmel most nyílt a simontornyai várban.

Wessely Gábor

Harminc éve költözött Sárszentlőrincre a hatvanéves zománcműves, Oláh Erika. Budapesten nőtt fel, ott sajátította el a zománcképkészítés technikáját, hogy azokon az alapokon később megteremtse saját szín- és formavilágát. Rekesz- és sodronyzománcműveket, táblaképeket alkot, és ékszerkészítéssel is foglalkozik, párja, Eisenmayer Jenő ötvös közreműködésével.

Jubileumi tárlata Leltár címmel most nyílt a simontornyai várban.

A megnyitón köszöntötte az alkotót Máté Imréné a vármúzeum vezetője. Oláh Erika munkásságát a Babits-díjas grafikus, Könyv István János méltatta. Kiemelte, hogy tűzzománc kompozícióira, táblaképeire, grafikáira és kollázsaira egyaránt jellemző az epikus hajlam és a szabad asszociációnak is teret hagyó, szürreális látásmód.

Oláh Erika sokoldalúságát jellemzi, hogy tervezett már díszletet, rendezett színielőadást, írt forgatókönyvet misztériumjátékhoz, és nem utolsó sorban, az ő munkája a sárszentlőrinci falucímer. Mostani tárlata február végéig tekinthető meg a vármúzeumban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában