különleges irodalomóra

2018.12.28. 19:10

Rendhagyó foglalkozást tartottak Lackfi Jánossal

TN

Fotó: Shutterstock illusztráció

Alsó tagozatosok számára szervezett rendhagyó irodalomórát a Babits kulturális központ. A Szekszárdi Garay általános iskola harmadk és negyedik osztályos kisdiákjai nagy izgalommal készültek a találkozásra – tájékoztatott Pekari Bernadett intézményvezető.

Lackfi János írásaival nem csupán a magyar irodalom, valamint az etikaórákon találkoztak már, de több szavalóversenyen is eredményesen szerepeltek verseivel. A költő rövid, ám vidám bemutatkozása után Halasi Lőrinc, Ruppert Kristóf és Takács Barbara el is mondott egy-egy költeményt.

A szerző humoros összekötő szövegekkel fűszerezve mutatta be verseit, meséit. Szemléletes, kifejező mimikával, gesztusokkal és hanghordozással fűszerezett előadását harsány nevetés, gyakran felcsattanó taps kísérte. Lackfi János a gyerekeket is bevonta az alkotásba: közösen átírták a „nyomdahibás” szövegeket. Hogy a hallgatóságot mennyire lekötötte és magával ragadta, mi sem bizonyítja jobban, mint hogy még 60 perc után sem fészkelődött senki, pedig a költő szerint az iskolások 45 percre vannak hitelesítve.

Búcsúzáskor autogramot is kaphattak a résztvevők, amiből még a távollévő testvéreknek is jutott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában