ajánló

2019.02.27. 12:30

Oscar-díjas filmek a szekszárdi moziban

A héten megnézhetjük a Zöld könyvet, amely a Legjobb film kategóriában fődíjat nyert az Oscar-gálán.

Brunner Mónika

Fotó: Illusztráció (Shutterstock)

A Zöld könyv – Útmutató az élethez című Oscar-díjas alkotásnak csütörtökön lesz a premierje az Agóra moziban, tájékoztatta lapunkat Szekeresné Nyul Anett, a Babits Mihály Kulturális Központ kulturális menedzsere.

A Legjobb film kategóriában fődíjat nyert mozi a 91. Oscar-gála egyik legnagyobb sikere. Az igaz történet inspirálta alkotás egy afroamerikai zongoraművészről szól, aki 1962-ben az USA déli államaiba indul turnézni. A szekszárdi mozi így nívós esemény elé néz, hiszen ez lesz az első film, amelyet szinte közvetlenül a legjobb filmnek járó Oscar-díj elnyerése után tűznek műsorra.

A moziteremben emellett már jó ideje vetítik az Amerikai Filmakadémia legrangosabb elismerésének szintén nagy nyertesét, a Bohém rapszódiát, amelyet az öt jelölésből négy Oscar-díjjal jutalmaztak. A Freddy Mercury életéről szóló zenés film szekszárdi sikerét nézőszám tekintetében most nem érinti az elismerés, hiszen tavaly decemberben tűzték először műsorra, és mindvégig telt házat vonzott; márciustól viszont ismét megtekinthető lesz.

A Legjobb film kategória további Oscar-díjasai és jelöltjei a Csuklyások, a Fekete Párduc, a Csillag születik, valamint a Legjobb animációs film, a Pókember: Irány a Pókverzum szintén műsoron voltak.

– Nézőszámok tekintetében azt gondolom, hogy a friss Oscar-díjas alkotások mindenképpen népszerűbbek lesznek, és több nézőt vonzanak majd. Így például – többek között – a legjobb rendezés díjat is elnyert Roma című mexikói film is, amelyet egyelőre nem forgalmaznak Magyarországon – mondta Szekeresné Nyul Anett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában