Szabó Dezső-ösztöndíj

2019.03.14. 15:30

Fusz Mátyásé lett a művészeti ösztöndíj

Balázs László

Fotó: Mártonfai Dénes

Nyolcadik alkalommal hirdették ki a Szabó Dezső Művészeti Ösztöndíj nyertesét tegnap a szekszárdi Babits Mihály Kulturális Központban megtartott eseményen.

A bírálat Rühl Gizella kulturmenedzser, a TolnaArt internetes portál működtetőjének a vezetésével történt. Ezúttal Fusz Mátyás munkássága bizonyult a legígéretesebbnek. Ugyanakkor megnyílt a tavalyi Szabó Dezső-ösztöndíjas, Kristófy Dániel képzőművész Hapax Legomenon című kiállítása, mely április 4-ig tekinthető meg. A tárlatot dr. Jánosi György főiskolai docens nyitotta meg, közreműködött Decsi Kiss András gitárral, énekkel. További alkotások láthatók Jánosi Kata festőművész (a 2017-es nyertes) és Gwizdala Dáriusz szobrászművész (őt 2013-ban választották győztesnek) munkásságából.

A Szabó Dezső Művészeti Ösztöndíjat harmincöt év alatti, Tolna megyéhez kötődő képző- és iparművész fiatalok támogatására hozták létre. Az elnyerhető összeg kétszázezer forint. A nyertes fiatal művészektől azt kérik, hogy legalább egyszer mutassák be legfrissebb műveiket egy szekszárdi kiállításon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában